Znojemská hovězí pečeně

Potřebujeme:

400g hovězího zadního masa
2 menší cibule
40g slaniny
2 lžíce oleje nebo sádla
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce nadrobno nakrájených nakládaných okurek

Postup:

Maso prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou (pro lepší práci s ní ji můžeme na chvilku dát do mrazáku), opepříme, osolíme a osmahneme na sádle (oleji), vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku přidáme nadrobno nasekanou cibuli a lžíci nadrobno nasekané slaniny a osmahneme do zlatova. Zaprášíme lžicí hladké mouky a podlijeme studenou vodou. Dobře rozmícháme a vložíme maso. Maso dusíme až je měkké, občas podléváme vodou.

Okurky nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na pánvi s trochou  nadrobno nakájené slaniny, vložíme do hotové omáčky, povaříme, ochutnáme a můžeme podávat.