Velikonoční hlavička

Potřebujeme:

Hovězí přední, vepřovou plec, uzené vepřové - vše po cca 200g
6 rohlíků
4 vejce
hrst mladých kopřiv
mléko (cca 250 ml)
muškátový oříšek
sůl

Postup:

Maso uvaříme každé samostatně do měkka a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Kopřivy umyjeme a případně spaříme horkou vodou (ztratí štiplavost), smícháme s rohlíky a masem.  Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s vlažným mlékem a touto směsí zalijeme nakrájené rohlíky, maso a kopřivy a necháme chvilku proležet. Pak přidáme tuhý sníh z bílků, okořeníme muškátovým oříškem, podle potřeby osolíme a opatrně promícháme. Vzniklou směs dáme do vymazaného pekáčku a upečeme dozlatova.