Španělský ptáček

Potřebujeme:

4 plátky zadního hovězího masa
1 špekáček
2 kyselé okurky
3 cibule
100 g uzené slaniny
1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření
sůl pepř, hořčici
1 dl smetany

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.

Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.

Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme moukou nebo solamylem, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem