Salát Caesar

Potřebujeme:

2 hlávky římského nebo ledového salátu
2 kuřecí prsíčka
olej na opékání masa
sůl, pepř

 

Na zálivku:

majonéza
česnek
šťáva z citronu
2 filátka sardelek v oleji (ančoviček)
1 - 2 lžičky dijonské hořčice
1 lžičku strouhaného parmazánu

 

Na dokončení:

1/2 čerstvé bagety
kousek parmazánu vcelku (cca 50g) na hoblinky

Příprava:

Všechny suroviny na zálivku vlejte do misky a prošlehejte.

Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky. osolte a opepřete. Na oleji maso z obou stran prudčeji opečte. Potom pánev na pár minut přikryjte pokličkou, aby se maso dobře propeklo a pustilo trochu šťávy. Tu pak můžete přimíchat do zálivky.

Důkladně opláchněte salát a natrhejte jej na přiměřeně velké kousky.

Z parmazánu odkrojte jemné hoblinky. Pokud nemáte speciální "mandolínku", postačí obyčejná škrabka na zeleninu. Bagetu nakrájejte na kousky a opečte je na pánvi.  Do salátu přisypte opečené krutony a přilijte hustou zálivku. Dílo korunujte tence nakrájenými plátky šťavnatého kuřecího masa.