Quiche Lorrain (čti kiš lorén)

Potřebujeme:

200 g hladké mouky
100 g másla
4 dl smetany
3 vejce
mletý pepř,
sůl
mletý pepř,
cibule (středně velká)
300 g na kostky nakrájené anglické slaniny
100 g strouhaného sýra

Příprava:

Z mouky, másla a jednoho vejce uhněteme těsto a dáme je na hodinu do lednice vychladit.  Na pánvi osmahneme anglickou slaninu s cibulí dozlatova. Vychlazené těsto rozválíme  na sílu slámky, vložíme je do dortové nebo koláčové formy tak, aby vznikl vyšší okraj (případně ještě na pečící papír, aby se nepřilepilo) Těsto na dně propícháme vidličkou, posypeme fazolkami nebo drobnými kamínky a dáme péct.

Z upečeného těsta odstraníme fazolky (kamínky) a těsto naplníme osmahnutou anglickou slaninou s cibulí. Zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci, sýrem, solí a pepřem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220°C přibližně 20 minut. Upečený koláč necháme cca 15 minut prochladnout.