Pstruh po pytlácku

Potřebujeme
2 pstruhy
80 g slaniny
hrstku sušených švestek
hladkou mouku
sůl
olej
mandle, nejlépe krájené na plátky

Postup
Pstruhy očistíme umyjeme, osušíme, nasolíme a obalíme v hladké mouce, a to i uvnitř. Do pekáčku dáme dostatek oleje, rozehřejeme a pstruhy v něm ze všech stran osmažíme do zlatova. Hotové pstruhy vyjmeme a dáme stranou do tepla. Olej slijeme a v pekáčku s výpekem osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme trochu teplé vody a do ní nasypeme na drobné kostičky nakrájené sušené švestky a nadrobno sekané mandle. Provaříme a vzniklou šťávou poléváme při servírování pstruhy. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb, ale můžete použít podle chuti i opečené brambory, rohlík, vařené brambory apod.