Polévka z kapra

Potřebujeme
Hlavu z kapra, případně i další odřezky, včetně kůže
vnitřnosti z kapra, nejlépe jikry i mlíčí
celý pepř, nové koření, bobkový list
lžíci octa
máslo
cibuli
hladkou mouku
sůl
rohlík(y)

Postup
Hlavu z ryby s dalšími odřezky, případně i s kůží (pokud kapra stahujete), vložíme do studené vody, přidáme lžíci octa, asi 5 kuliček celého pepře a 10 kuliček nového koření, bobkový list a vaříme, až je hlava měkká.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vnitřnosti (rozmražené, pokud je uchováváte v mrazáku) a mícháme je tak dlouho, až se začnou rozpadat. Pak přidáme lžíci hladké mouky, ještě vše osmahneme a zalijeme přecezeným rybím vývarem. Do polévky přidáme obrané a na kousky nakrájené maso z hlavy a podle potřeby ji osolíme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmahneme je na másle do zlatova. Přidáváme je do polévky až na talíři.