Losos s ořechy, medem a hořčicí

Potřebujeme:

2 plátky lososa
sůl, pepř
strouhanku
petrželku
sekané ořechy
citronovou šťávu

Na marinádu:
2 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce hořčice (plnotučné)

Postup:

   Lososa osušíme, dáme do olivovým olejem vymazaného pekáčku a shora trochu osolíme a opepříme.
   Máslo, med a hořčici smícháme v hrníčku a nalijeme na lososa. Lososa posypeme strouhankou a navrch dáme sekané ořechy s petrželkou. Pečeme na 200°C asi 14 - 20 minut. Podlévat není zpravidla zapotřebí, ale je dobré to hlídat.
   Hotového lososa s ořechy a medem pokapeme citronem a podáváme s pečivem nebo s bramborami a vhodnou oblohou, např. pečená jablíčka s medem a citronem - viz recept Kachní prsa na medu.