Hovězí tokáň na pivě

Potřebujeme
400 g hovězího masa
1 větší cibule
3 - 4 dcl piva
mletý pepř
majoránka
větší stroužek česneku
50 g slaniny
zakysanou smetanu
lžíci hladké mouky nebo maizeny

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na nudličky a osolíme. Na zpěněné na drobno nakrájené cibuli maso orestujeme, podlijeme pivem, přidáme pepř a majoránku a dusíme pod pokličkou. Je-li to zapotřebí, můžeme podlévat vodou. Slaninu nakrájíme na tenší plátky a do zlatova osmahneme na pánvi. Když je maso téměř měkké přidáme k němu plátky slaniny (nikoli vysmahnutý tuk, ten vylijeme nebo použijeme jinak) a prolisovaný česnek a dusíme, až je maso měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu ve které rozmícháme mouku nebo maizenu a provaříme tak, aby omáčka měla správnou konzistenci. Podáváme s knedlíkem.