Flambované palačinky
Potřebujeme:
250 g hladké mouky
6 vajec
máslo
0,5 l mléka
moučkový cukr
špetka soli
15 cl alkoholu na flambování (min. 45%)
olej
skořice
pomerančová kůra a šťáva z pomeranče
Příprava:
Do mísy dáme mouku, doprostřed rozklepneme vejce, přidáme sůl, polévkovou lžíci skořice, nastrouhanou kůru a mléko. Metlou vše důkladně zašleháme a necháme chvíli odpočinout.
Z těsta uděláme palačinky a odložíme je stranou.
Na pánev vlijeme trochu pomerančové šťávy, přidáme trochu másla a přivedeme k varu. Do vroucí směsi položíme na trojúhelníky složené palačinky a pocukrujeme je. Přilijeme alkohol, zahřejeme a zapálíme. Po vyhoření alkoholu přendáme palačinky na talíř a zalijeme vzniklou omáčkou.