"Dršťková" polévka z václavek

Potřebujeme:

1/2 kg václavek
1 větší cibuli
lžíci sádla,
2 - 3 lžíce hladké mouky
papriku sladkou, podle chuti i pálivou
2 stroužky česneku,
bujon (masový vývar)
lžíci majoránky
špetku bazalky
drcený kmín
mletý pepř, sůl
 

Postup:

Václavky očistíme, odřežeme nožky a dáme je ve studené vodě vařit. Po cca 15 min. pomalého varu slijeme, prolijeme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mezitím na sádle osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme růžovou jíšku. Přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme masovým vývarem.  Přidáme houby, prolisovaný česnek, majoránku, bazalku, kmín, pepř a podle chuti sůl a nejméně půl hodiny pomalu vaříme.