Bůček s jogurtem a křenem

Potřebujeme:

1,5 kg prorostlého bůčku bez kostí
250g strouhaného křenu (čerstvý nebo sterilovaný)
600 ml bílého jogurtu
sůl

Postup:

Bůček nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné plátky. Křen smícháme v misce s jogrtem - množství záleží na chuti. Plátky bůčku osolíme, potřeme vrstvou křenového jogurtu a zarolujeme a je-li to třeba, tak spíchneme párátkem. Rolky skládáme vedle sebe (nastojato) do pekáčku, který není třeba ničím vymazávat. Navrch vyskládaných rolek navrstvíme zbytek jogurtu a vše dáme na asi 1,5 hodiny péct při 170°C. Maso se krásně doměka propeče, pustí všechen tuk a v pekáči vznikne lahodná šťáva - když náhodou zbyde, je jako dělaná na čerstvý chléb.

Podáváme s bramborem nebo chlebem.