Boloňské špagety

Potřebujeme:

cibuli
špagety
zelenou papriku
česnek
rajčata
kečup
tvrdý sýr
mleté maso

 

Postup:

Dáme vařit vodu osolenou na špagety. Když se bude voda vařit, vložíme špagety a dle návodu je uvaříme. Poté zcedíme. Mezitím si středně velkého hrnce nalijeme trošku oleje, a přidáme na jemnou nakrájenou cibuli a drobno pokrájený česnek, mícháme a až bude cibule sklovitá přidáme mleté a necháme osmažit.

Do hrnce s mletým masem nalijeme kečup a pořádně promícháme. Nakrájíme si na menší kousky rajčata a papriku a přidáme k mletému masu  opět pořádně promícháme. Do hrnce přidáme trochu vody, aby papriky změkly a zároveň se nám mezitím nevyvařil všechen kečup. Když je paprika dostatečně měkká okořeníme dle vlastních chutích kořením a trochou soli. Pokud je omáčky málo, jde přidat i rajčatový protlak, ale pozor je kyselejší než kečup, tak nezapomene omáčku ochutnat a popřípadě jí trochu osladit.

Jsme-li spokojeni s chutí boloňské omáčky a měkkostí paprik a rajčat, omáčku přiklopíme a vypneme hořák, ale omáčku nesundaváme z hořáku. Nastrouháme sýr a můžeme servírovat.